miercuri, 21 iulie 2010

Program pe 3 zile de mâncat sănătos

Ziua 1:
Mic dejun: cereale integrale cu lapte + o cafea/ un suc de portocale
Prânz: 200 g de piept de pui la grătar + salată de varză cu lămâie
Cină: o salată de legume/ de fructe

Ziua 2:
Mic dejun: un ou fiert tare/ cereale + suc de portocale
Prânz: peşte la grătar cu usturoi
Cină: salată de sfeclă roşie cu 200 g de carne de vită

Ziua 3:
Mic dejun: pâine prăjită cu magiun + ceai
Prânz: cartofi natur + un iaurt
Cină: 150 g de brânză de vaci cu mămăligă

între mese: fructe de sezon + mere + portocale + ananas sau iaurturi

1 comentarii:

Baimareanul spunea...

As aduce citeva remarci la program pentru a-l face mai apropiat de ideea de sanatate:
- cerealele si laptele sunt extrem de contestate.
- pieptul de pui, pentru a fi sanatos ar trebui sa provina de la tara, sa fi fost hranit natural sa fi facut suficienta miscare in scurta lui viata. Cu pui crescuti la baterie cu hormoni si chimicale, risti sa faci mai mult rau decat bine.
- oul de asemenea sa fie de la gaini crescute in libertate, cu cocos la dispozitie.
- moda sucurilor de fructe a cam trecut; prin separarea sucului de pulpa se renunta la fibre, ramanand doar apa si zaharul (sunt studii care releva faptul ca sucul de fructe creste cu 18 % riscul de diabet in timp ce fructele consumate intregi scad acest risc cu 24 %). O alternativa mai buna sunt freshurile facute in blender din fructe intregi in diferite combinatii.

Multa sanatate !

Trimiteți un comentariu